So Good!® Cashew Butter

So Good!® Cashew Butter / Opis

So Good! Cashew Butter

Masło orzechowe z prażonych orzechów nerkowca pozyskiwane naturalnymi metodami produkcji poprzez poddawanie orzechów rozkruszaniu aż do uzyskania perfekcyjnie chrupkiej tekstury (wersja Crunchy) lub mieleniu aż do uzyskania idealnie gładkiej konsystencji (Smooth) w ich naturalnych skórkach bez jakichkolwiek dodatków, aż do uzyskania perfekcyjnie chrupkiej tekstury.

  • Bez oleju palmowego
  • Bez dodatku cukru
  • Bez soli

Masło orzechowe So Good! Cashew Butter to produkt stanowiący źródło białka i błonnika pokarmowego. Białko, to podstawowy składnik odżywczy, który przyczynia się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej. Produkt nie zawiera żadnych dodatków więc w odróżnieniu od produktów z uwodornionym tłuszczem dodawanym w celu stabilizacji produktu nie posiada tłuszczów trans. Dodatkowo produkt nie zawiera soli i produkowany jest bez dodatku oleju palmowego i bez dodatku cukrów. Cukry deklarowane w wartości odżywczej są to cukry naturalnie występujące w orzechach nerkowca. So Good! Cashew Butter odznacza się wysoką zawartością minerałów: żelaza, cynku, fosforu, miedzi, manganu i magnezu. Składniki te odgrywają w organizmie wiele istotnych funkcji. Magnez przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia, pomaga w utrzymaniu równowagi elektrolitowej, przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego i mięśni oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Kolejny z minerałów – cynk ma bardzo zróżnicowane działanie. Pomaga między innymi w prawidłowej syntezie DNA, bierze udział w procesie podziału komórek, pomaga w utrzymaniu prawidłowej płodności i prawidłowych funkcji rozrodczych. Przyczynia się też do utrzymania prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych, węglowodanów, kwasów tłuszczowych oraz pomaga w prawidłowej syntezie białka. Ponadto cynk pomaga zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie. Fosfor to minerał, który przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu błon komórkowych oraz pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i zębów. Żelazo pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny, pomaga w prawidłowym transporcie tlenu w organizmie i prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego. Przyczynia się też do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz odgrywa rolę w procesie podziału komórek. Kolejny ze składników miedź, między innymi pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, w prawidłowym transporcie żelaza w organizmie oraz pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego. Ostatnim ze składników, który w produkcie występuje w dużej ilości jest mangan. Odpowiada on za pomoc w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym, pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych, przyczynia się do utrzymania zdrowych kości oraz przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego.

Masła orzechowe z linii So good! są idealną propozycją dla wszystkich szukających kalorycznego produktu, z jednoczesną istotną zawartością białka i błonnika pokarmowego oraz witamin i minerałów.