So Good!® Protein Organic Soybean Pasta

So Good!® Protein Organic Soybean Pasta / Opis

Soja to obecnie najbardziej powszechne źródło białka nieodzwierzęcego. Rośliną uprawną jest jednoroczna roślina strączkowa - soja warzywna Glycine max. Od tysięcy lat, soja stanowi ostoję tradycyjnej diety azjatyckiej, w krajach zachodnich swoją popularność osiągnęła stosunkowo niedawno i głównie dzięki rosnącej popularności diet wegańskich i wegetariańskich. Soja jest ceniona głównie ze względu na swoje właściwości żywieniowe, gdyż dostarcza pełnowartościowe białko o bardzo korzystnym profilu aminokwasowym (jest bogata między innymi w deficytowy w ogólnej diecie aminokwas lizynę), o wartości biologicznej zbliżonej do wzorcowego białka jaja kurzego. Soja stanowi zatem idealną alternatywę dla białka zwierzęcego w dietach eliminujących składniki pochodzenia roślinnego.

Ze względu na zróżnicowany udział składników odżywczych w soi jest ona wykorzystywana jako surowiec tłuszczowy – produkuje się z niej olej sojowy, białkowy, produkuje się z niej mleko sojowe, wykorzystywane do produkcji m. in. tofu, sufu oraz mąkę, która wykorzystywana jest jako składnik tekstotwórczy czy też np. w produkcji sosów czy makaronów.

SO GOOD! PROTEIN ORGANIC SOYBEAN PASTA to nowa propozycja makaronu produkowanego z organicznej – ekologicznej soi, którego 4 główne zalety przedstawiono poniżej:

  1.        CLEAN LABEL
  2.        WARTOŚĆ ŻYWIENIOWA
  3.        REWELACYJNY SMAK
  4.        NAJWYŻSZA JAKOŚĆ PRODUKTU

So good! Protein Organic Soybean Pasta to prosty, czysty skład produktu stworzonego w myśl reguły „CLEAN LABEL”– to tylko soja z dodatkiem wody, bez żadnych dodatkowych składników. Produkt nie zawiera żadnych substancji dodatkowych, w tym barwników, przeciwutleniaczy czy aromatów. Nie zawiera glutenu, jest więc odpowiedni dla wszystkich cierpiących na nietolerancję na ten składnik.

Poza przejrzystą etykietą So good! Protein Organic Soybean Pasta to walory odżywcze. Makaron jest bogaty w białko, bogaty w błonnik, posiada niską zawartość kwasów tłuszczowych nasyconych. W porównaniu do tradycyjnego makaronu makaron sojowy So good! Protein Pasta posiada 3 razy więcej białka, 4 razy mnie węglowodanów, z jednoczesną zwiększona do ok 20% zawartością błonnika. Należy jednak podkreślić, że w przypadku So good! Protein Organic Soybean Pasta, mówimy o makaronie, który powstał tylko i wyłącznie z soi i jest to zupełnie inna propozycja niż popularne makarony określane błędnie jako sojowe, które z soją nie mają wiele wspólnego – gdyż w większości powstają z połączenia skrobi grochowej, kukurydzianej i fasoli mung.

Nie do wszystkich walory odżywcze przemawiają tak samo. Są konsumenci, dla których najważniejszy jest smak. W tym przypadku jednak So good! Protein Organic Soybean Pasta też się obroni. Produkt jest bezglutenowy, o bardzo dobrej wartości odżywczej a jednocześnie gwarantuje najlepsze walory smakowe. Wystarczy wrzucić makaron do wrzącej wody, gotować na wolnym ogniu przez 6-8 minut, dodać ulubiony sos bądź użyć jako dodatek do zup jarzynowych i można się cieszyć niepowtarzalnym smakiem przygotowanych na bazie So good! Protein Organic Soybean Pasta potraw. Dla zapewnienia różnorodności przygotowywanych na bazie So good! Protein Organic Soybean Pasta potraw proponujemy produkt w 6 odsłonach, na bazie SOI ŻÓŁTEJ, ZIELONEJ I CZARNEJ w wersji SPAGHETTI I FETTUCCINE:

  • So good! Protein Organic Soybean Pasta – Spaghetti – makaron typu spaghetti z ekologicznej soi
  • So good! Protein Organic Green Soybean Pasta – Spaghetti – makaron typu spaghetti z ekologicznej zielonej soi
  • So good! Protein Organic Black Soybean Pasta – Spaghetti – makaron typu spaghetti z ekologicznej czarnej soi
  • So good! Protein Organic Soybean Pasta – Fettuccine – makaron typu fettuccine z ekologicznej soi
  • So good! Protein Organic Green Soybean Pasta – Fettuccine – makaron typu fettuccine z ekologicznej zielonej soi
  • So good! Protein Organic Black Soybean Pasta – Fettuccine – makaron typu fettuccine z ekologicznej czarnej soi

Produkty pozyskane z różnych gatunków soi (zielonej, żółtej i czarnej) różnią się miedzy sobą zawartością białka, węglowodanów i tłuszczów. Dokładne różnice w wartości odżywczej produktów zaznaczono w tabelach wartości odżywczej załączonych do opisu.

Najwyższą jakość produktu So good! Protein Organic Soybean Pasta podkreśla obecność słowa ORGANIC – czy też zielony listek BIO będący logo, którym w Unii Europejskiej przedstawia się produkty produkowane zgodnie z zasadami BIO i pochodzącymi z rolnictwa ekologicznego. Aby żywność została uznana za ekologiczną, musi spełniać pewne warunki. Każdy produkt musi pochodzić z pola, na którym nie stosowano środków ochrony roślin i nawozów sztucznych przez przynajmniej trzy ostatnie lata. Produkty ekologiczne muszą być przechowywane i przetwarzane zgodnie z określonymi wymogami.

Ekożywność powinna posiadać określone cechy:

  • proces wytwarzania nie może być szkodliwy dla środowiska,
  • surowce użyte do produkcji nie mogą być toksyczne,
  • produkt oraz jego składniki nie mogą być testowane na zwierzętach,
  • opakowanie produktu powinno być ograniczone do minimum,
  • opakowanie może zostać ponownie wykorzystane,
  • zużycie energii na każdym etapie produkcji powinno być zminimalizowane.

Prawdziwa żywność ekologiczna posiada specjalny certyfikat, który mówi o tym, że produkt jest bezpieczny pod względem nie tylko produkcji, ale także transportu i przechowywania. Certyfikat musi spełniać warunki określone przez Unię Europejską oraz Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, a także Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych. So good! Protein Organic Soybean Pasta został certyfikowany zgodnie z powyższymi wymaganiami.