Whey Protein

Whey Protein / Opis

Smaczny i odżywczy napój białkowy uzyskany z koncentratu białka serwatkowego

Whey Protein polecany jest jako uzupełnienie codziennej diety w pełnowartościowe białko każdego człowieka a szczególnie dla osób aktywnych fizycznie w celu wspomagania treningów profesjonalnych sportowców i amatorów.

KRÓTKA CHARAKTERYSTYKA

  • 20 g pełnowartościowego białka w każdej porcji
  • Białka przyczyniają się do wzrostu masy mięśniowej
  • Białka pomagają w utrzymaniu masy mięśniowej
  • Białka pomagają w utrzymaniu zdrowych kości
  • Bardzo dobra rozpuszczalność i wyśmienity smak
  • Aż  23 wyśmienite smaki do wyboru
  • Dostępny w 3 różnych gramaturach (908 g, 2270 g, 4500 g)

W JAKIM CELU JEST STOSOWANY

FA WHEY PROTEIN to wysokiej jakości napój białkowy otrzymany z najlepszej jakości koncentratu białka serwatkowego. Produkt został stworzony na bazie 65% koncentratu białka serwatkowego co zapewnia 60-63% udział białka w każdej porcji produktu. Wszystkie osoby aktywne fizyczne dokładnie wiedzą, że białka to jedne z najważniejszych składników odżywczych, szczególnie istotne dla stosujących długotrwały trening siłowy lub trening wytrzymałościowy. Ponieważ białka przyczyniają się do wzrostu i utrzymania masy mięśniowej oraz pomagają w utrzymaniu zdrowych kości są składnikami niezbędnymi w diecie każdego trenującego sportowca. Z uwagi na fakt iż FA WHEY PROTEIN ma bardzo wysoki współczynnik  biodostępności  (BV=104) jest niezbędny dla szybkiej regeneracji mięśni po treningu i optymalny dla syntezy białek.

FA WHEY PROTEIN zaspokaja dzienne zapotrzebowanie na białko, zawiera duże ilości aminokwasów BCAA oraz L-glutaminy (oznaczonej w profilu aminokwasowym jako kwas L-glutaminowy). Aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach bocznych BCAA (L-leucyna, L-izoleucyna, L-walina) oraz L-glutamina są najbardziej cenionymi i pożądanymi aminokwasami w diecie intensywnie trenujących sportowców. Dodatkowo produkt jest bogaty w minerały – wapń i fosfor, które są bardzo istotne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Wapń pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu mięśni, enzymów trawiennych, pomaga w utrzymaniu prawidłowego przekaźnictwa nerwowego oraz biorą udział w procesach podziału i specjalizacji komórek. Wapń wraz fosforem przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomagają w utrzymaniu zdrowych kości i zębów.